Behandeling onderooglidcorrectie
Voor de behandeling
Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid uw verwachtingen en wensen: wat wilt u graag anders zien? Vervolgens zal ik uw oogleden en de huid onder de ogen bekijken, zodat ik kan beoordelen wat de oorzaak van uw wallen is en goed kan inschatten of een onderooglidcorrectie die oorzaak kan wegnemen. Op die manier krijgt ook u een goed beeld wat een onderooglidcorrectie voor u kan betekenen. Het kan zijn dat ik een extra ingreep, zoals een bovenooglidcorrectie, adviseer om het gewenste resultaat te bereiken. En soms kan het opvullen van de traangoot met vet een oplossing bieden in plaats van een onderooglidcorrectie.
Ik vind het belangrijk dat u zich realiseert dat niet alle klachten kunnen verbeteren door een onderooglidcorrectie. Fijne rimpels, zoals kraaienpootjes in de ooghoeken, verdwijnen meestal niet door een onderooglidcorrectie, maar kunnen eventueel met Botox® worden behandeld. Sommige mensen hebben de neiging om gemakkelijk wat vocht vast te houden in de onderoogleden, vooral in de ochtend. Dit verandert meestal niet na een onderooglidcorrectie. Aarzelt u echter niet om alle klachten te bespreken. Samen met u neem ik graag de verschillende opties en de voor- en nadelen van de ingrepen door om tot een optimaal resultaat te komen.
Tijdens het eerste consult zal ik vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Soms is het nodig enkele dagen voor de ingreep uw medicatie te stoppen, bijvoorbeeld als u bepaalde bloedverdunnende medicijnen gebruikt.
De behandeling
Op de dag van de behandeling komt u zonder make-up naar het ziekenhuis. Een onderooglidcorrectie vindt doorgaans plaats onder algehele narcose, maar kan in uitzonderlijke gevallen ook poliklinisch plaats vinden. De ingreep duurt ongeveer anderhalf uur.
Vlak voor de operatie markeer ik het huid- en vetoverschot op uw oogleden met een watervaste pen. Daarna maak ik het operatiegebied schoon en dek het dan steriel af. Als de ingreep plaats vindt onder plaatselijke verdoving, krijgt u een injectie aan de zijkant van het ooglid, zodat het gebied goed verdoofd is. Vlak onder de wimper maak ik een snee, van waaruit het huid- en vetoverschot verwijderd wordt. Soms is het nodig het ooglid zelf te verstevigen door een hechting aan de oogkasrand te fixeren. Het sneetje wordt netjes met een dun hechtdraadje gesloten vlak onder de wimperrand. Zo is het litteken later bijna niet meer zichtbaar. Aan de buitenkanten loopt het litteken meestal iets door, waar het wegvalt tussen de kraaienpootjes.