Complicaties na borstverkleining

Een borstverkleining is in het algemeen een veilige ingreep. Ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, kan een infectie ontstaan. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te zwaar zijn en bij mensen die roken. Soms is sprake van een gestoorde wondgenezing, een nabloeding, ophoping van vocht (seroom), wijken van de wond, afsterven van een gedeelte van het borstweefsel (vetnecrose) of de tepel (tepelnecrose), trombosebeen of een longembolie. Ik raad u dringend aan om vier weken voor de ingreep te stoppen met roken, en ook vier weken na de ingreep niet te roken.

 

Een gevolg van een borstverkleining kan zijn dat het huidgebied van de tepelhof en de tepel een ander gevoel krijgt. Dit kan overgevoeligheid zijn, of juist een verminderd gevoel geven, tot aan gevoelloosheid.

 

Vrijwel altijd zit er links en rechts verschil in uw borsten, niemand is immers exact symmetrisch. Tijdens de operatie streef ik vanzelfsprekend wel symmetrie na, maar 100% symmetrie kan ik niet garanderen.  

 

Nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over een borstverkleining? Neemt u dan contact met mij op, ik zal u graag verder informeren.

Figuur 1

Dit is het ankervorminge patroon ofwel Wise methode. Op deze manier wordt uw borst voor de operatie afgetekend en het blauw gearceerde deel op de illustratie is het deel van het borstklierweefsel wat wordt verwijderd.


Figuur 2

Tijdens de operatie wordt de tepel omhoog verplaatst/ gelift. De tepel zit in de diepte en aan de bovenzijde nog vast, via deze delen krijgen de tepel zijn doorbloeding.


Figuur 3

De littekens die na een borstverkleining ontstaan bij het ankervorminge patroon, ofwel de Wise-methode.


Figuur 4

Dit is het sleutelgat patroon, ofwel verticale methode om de borst te verkleinen. Deze methode is vooral geschikt voor borsten die weinig verkleining nodig hebben. Het blauw gearceerde deel op de illustratie is het klierweefsel wat wordt verwijderd.